Teslanomics prezice producția de Model 3 la 200.000 de exemplare în 2018

Deși nu putem verifica aceste cifre în mod științific, putem să presupunem măcar câte exemplare din sedan-ul Model 3 vor ieși pe poarta fabricii din Fremont în acest an. Cert este faptul că prin presă circulă deja diverse rezultate.

Multe din metodele folosite în presupuneri sunt cel puțin îndoielnice, astfel că pentru a confirma o astfel de cifră atenția presei s-a îndreptat spre un om care chiar face calcule pe baza cifrelor de la Tesla: Ben Sullins de la canalul de YouTube numit Teslanomics.

Domnul Sullins a oferit presei propriile sale calcule, care se bazează pe cifre și prognoze reale. El are chiar și grafice care o dovedesc. Folosind ca punct de plecare cifrele din producție prezentate de producător pentru trimestrul 4 din 2017, în mod specific, volumul de 1000 de atuomobile pe săptămână, Sullins a aplicat formulele sale matematice pentru a da un rezultat mult mai precis decât anunțurile oficiale ale Tesla. Acesta a mai folosit previziunea că Tesla va ajunge la un volum de 2500 de vehicule pe săptămână până la finalul trimestrului (31 martie), dar pe măsură ce compania motivează departamentul productiv să ajungă la 5000 de vehicule pe săptămână până la finalul trimestrului secund (30 iunie 2018), Sullins nu crede că această cifră va fi atinsă mai devreme de luna decembrie a acestui an. E o diferență semnificativă, iar faptul că Tesla și-a redus deja de două ori previziunile privind unitățile produse, asta doar în perioada recentă, ne face să îi dăm dreptate pentru moment.

Pe lângă faptul că deținătorii de rezervări vor avea mai mult de așteptat pentru mașinile lor, numerele de la Teslanomics au un impact asupra subvențiilor fiscale federale pentru vehicule electrice. Pe măsură ce producătorii ajunge la un număr de 200.000 de automobile electrice plug-in livrate, volumul reducerilor și facilităților fiscale începe să scadă până ce vor fi eliminate complet. Proiecția lui Sullins prevede că reducerea de 7500 de dolari pentru clienții Tesla, va fi oferită până cel târziu în trimestrul 3 din acest an, iar suma va scădea la jumătate (3750 de dolari) în trimestrul 4 din 2018 și apoi se va înjumătăți încă o dată în trimestrul al doilea din 2019.

https://insideevs.com/teslanomics-predicts-model-3-production-at-almost-200000-for-2018-video/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 46 =