Teste de “doping” pentru automobile

Până acum Biroul Federal German de Vehicule Motorizate contracta servicii de inspecție precum Tüv sau Dekra pentru a stabili nivelul de emisii de gaze ale automobilelor. Ca și reacție la scandalul provocat de VW, acest lucru se va schimba pe viitor.

Ca și consecință a scandalului emisiilor de la VW Biroul Federal German pentru Vehicule Motorizate (KBA) primește un teren pentru a-l folosi la efectuarea proprilor măsurători. Echipamentele vor fi amplasate pe locul unui fost aeroport folosit de armata germnă în localitatea Leck din landul Schleswih-Holstein, spune Ministerul Federal al Transporturilor cu ocazia unui acord realizat cu municipalitățile locale.

Acolo vor începe curând planurile de transport pentru o pistă de aterizare. Iar după nevoie acolo vor fi efectuate teste de doping neanunțate, chiar și pentru sistemele de evacuare de tip sport. Automobilele utilizate vor proveni de la firme de închirieri auto sau din showroom-uri și nu vor fi autovehicule private.

Ministrul Alexander Dobrindt a spus că aceste verificări suplimentare vor conduce la evitarea pe viitor a unor manipulări precum cele de la VW. După scandalul privind emisiile de gaze ale automobilelor VW, Dobrindt a cerut construirea unor facilități de testare a emisiilor. Până acum KBA a contractat servicii de verificare tehnică precum Tüv sau Dekra.

Pentru măsurători în condiții reale de trafic pe stradă autoritatea a achiziționat deja două aparate mobile de verificare (Pems). Tehnologia este pregătită să fie dată în folosință, mai întâi este nevoie ca personalul KBA să fie instruit corespunzător, mai adaugă ministerul. Pentru KBA va fi construit de asemenea un laborator cu facilități de testare pentru care s-a cumpărat în luna ianuarie un o clădire în Harrislee din Schleswig-Holstein.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundesamt-plant-Dopingtests-fuer-Autos-article19742560.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =