Teste la BMW și Daimler

imago51409980h

Ecologiștii și ZDF au testat emisiile produse de automobilele diferiților producători. Rezultatul aduce aminte de manipulările de la VW. Dar asta nu înseamnă că legea a fost încălcată.

În cadrul scandalului emisiilor motoarelor diesel de la Volkswagen, urmează acum după Opel și Renault și Daimler sau BMW pentru a fi puse sub presiunea judecății. Măsurătorile la cererea ecologiștilor germani și a revistei ZDF, “Frontal 21” au rezultat valori de până la trei ori mai ridicate decât în testele standard. În declarația ZDF experții au menționat și nivelul de discrepanță.

Daimler și BMW s-au angajat să demonteze speculațiile cu privire la instalarea unor programe ilegale de limitare a emisiilor. Daimler AG respinge din nou puternic presupusa implicare în manipulări. Automobilele Mercedes corespund în totalitate prevederilor legale.

Ecologiștii și ZDF au cerut ajutorul Universității de Științe de la Berna, Elveția.

În numele ecologiștilor experții au verificat un Mercedes C 200 CDI, construit în anul 2011, în laborator în stare normală și cu motorul cald. La teste cu motorul rece a fost înregistrată o valoare de 149 de miligrame, astfel fiind păstrată limita de 180 de miligrame pe kilometru, conform Euro 5.

Dar la testele cu motorul cald emisiile au fost de 337 și 352 miligrame, ceea ce reprezintă o valoare dublă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Auffaellige-Abgastests-bei-BMW-und-Daimler-article16584541.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 19