Tevez primește 80 de milioane de euro

img_0430

China investește puternic în fotbalul său. Și poate că le lipsește câte ceva chinezilor, dar sigur nu banii. Vă poate spune atacantul argentinian Carlos Tevez. El s-a decis pentru doi ani de aur în Republica Populară.

Fotbalul chinez este extrem de puternic din punct de vedere financiar iar acum impresionează printr-un nou transfer major: după cum a confirmat clubul, atacantul argentinian Carlos Tevez se va muta de la clubul său principal Boca Juniors din Buenos Aires la o asociație fotbalistică din prima ligă chineză, Shanghai Shenhua.

“Asociația se bucură foarte mult de venirea lui Tevez, el este cel mai deosebit atacant din istoria Argentinei”, s-ar fi spus în declarația clubului din Shanghai. Detaliile tranzacției nu au fost dezvăluite de club. Presa argentiniană a raportat că sportivul în vârstă de 32 de ani ar trebui să câștige puțin peste 80 de milioane de euro în decurs de doi ani de zile. În Europa, Tevez a jucat multă vreme în Anglia și Italia.

În ultima vreme cluburile chineze s-au dotat cu mai mulți jucători celebri, atrăgându-i în Republica Populară cu contracte foarte valoroase. Astfel că Shanghai IPG la atras pe jucătorul brazilian Oscar pentru suma de 70 de milioane de euro, în detrimentul clubului englez FC Chelsea. Chiar și germanul Lukas Podolski, campion mondial cu naționala Germaniai, ar fi primit o ofertă din regiune.

http://www.n-tv.de/sport/fussball/Tevez-streicht-wohl-80-Millionen-Euro-ein-article19431381.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =