Texas-ul se muta in Mozambic

lng

Concern american planifică terminal LNG
Anadarko are o capitalizare de piață de aproape 55 de miliarde de dolari, în comparație cu giganți precum Exxon sau Shell, aceasta este aproape neglijabilă. Acum compania dorește să investească miliarde într-un proiect ambițios din Mozambic.

Puține drumuri duc la micul sat de pescari din Palma de Mozambic, pe coasta de est a Africii. Apa potabilă și curentul electric vor ajunge și ele curând aici. Șerpi veninoși, țânțari sau malarie și rebeli înarmați până în dinți luptă împotriva guvernului de la Maputo. Acestea sunt doar câteva din pericolele care pândesc la fiecare colț aici.

Și totuși compania texană Anadarko Petroleum vrea să implemeteze în această regiune unul dintre cele mai mari proiecte din toate timpurile pe care o companie occidentală l-a implementat aici. Anadarko vrea să amplaseze pe o suprafață de mai mulți kilometri pătrați locuințe cu aer condiționat, o pistă de aterizare și un port din pământ. De asemenea să relocheze aproximativ 3000 de săteni din casele lor din noroi.

Căutarea de petrol a condus întotdeauna la afaceri în zone îndepărtate. Dar Anadarko nu a mers în Palma pentru aurul negru. Există însă aici altă resursă mai valoroasă și anume faptul că la aproximativ 50 de km de coastă se găsesc resurse masive de gaze.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Milliardenprojekt-in-der-Provinz-Tiefkuehl-Erdgas-aus-dem-Osten-Afrikas-article13416646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =