Thailanda construiește o linie feroviară de mare viteză pentru “noul drum al mătăsii”

Trenurile vor străbate teritoriul Thailandei cu viteze de până la 250 de km/h. Cu ajutorul Chinei, țara asiatică construiește o linie feroviară de mare viteză. Dar aceasta este doar o parte dintr-un proiect mult mai amplu pentru dezvoltarea liniilor de transport.

Cu ajutorul chinezilor Thailanda va construi prima sa linie feroviară de mare viteză. Thailanda va fi astfel echipată pentru a deveni un important hub regional de transport, a declarat premierul țării, Prayut Chan-o-cha, cu ocazia începerii lucrărilor de construcție în regiunea Nakhon Ratchasima, localizată în nord-estul țării. În cadrul proiectului va fi creată o rută feroviară cu lungimea de 873 de kilometri, între Bangkok și provincia Nong Khai, aflată la granița cu Laos.

O porțiune de 253 de kilometri dintre Bangkok către Nkhon Ratchasima va fi deschisă în 2021, spune Ministerul Transporturilor. Trenurile de mare viteză fabricate în China vor putea apoi să circule pe această rută cu o viteză de până la 250 km/h.

Proiectul este parte dintr-un proiect mult mai amplu în sectorul transporturilor, realizat în parteneriat cu China și denumit “Noul Drum al Mătăsii”. Acesta are rolul de a conecta China cu restul lumii, printre care și Asia de Sud-Est.

De la preluarea puterii în Thailanda de către un guvern militar în mai 2014, țara s-a apropiat mult de superputerea din regiune. Astfel că anul acesta a mai încheiat un acord pentru achiziția de tancuri militare și un submarin, toate produse în China.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Thailand-baut-Hochgeschwindigkeitsstrecke-article20198043.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =