‘The Wall’, mai actual ca oricând cu Trump ca președinte (Roger Waters)

Cofondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, a apreciat joi că albumul cult ‘The Wall’ este mai actual ca oricând cu Donald Trump ca președinte al SUA, în cadrul prezentării la Londra a unei retrospective dedicate legendarului grup britanic, relatează AFP.

Muzicianul britanic a făcut o rară apariție în public pentru a promova expoziția ‘Pink Floyd, Their Mortal Remains’, prevăzută să aibă loc în perioada 13 mai — 1 octombrie 2017 la Victoria and Albert Museum din Londra.

Opozant notoriu al președintelui american, Waters, care l-a acoperit de invective pe Donald Trump la concertul său din Mexic din octombrie, a profitat de ocazie pentru a-i critica din nou politica “ostilă”.

Albumul ‘The Wall’ est “mai de actualitate ca oricând azi cu Trump, cu toate discursurile sale despre zidul ce trebuie construit și încercând să divizeze la maximum oamenii în funcție de rasă și religia lor”, a subliniat el.

Waters s-a declarat chiar “gata” să reinterpreteze ‘The Wall’ în concert la frontiera mexicano-americană, de-a lungul zidului pe care Trump vrea să-l ridice. “Înainte să se întâmple acest lucru trebuie să existe însă o trezire”, a spus Roger Waters care trăiește în SUA.

Trupa Pink Floyd, înființată în 1965 de patru studenți la Cambridge, a vândut peste 200 de milioane de albume, printre care ‘The Wall’, lansat în 1979 și clasificat de multe ori printre cele mai bune albume din toate timpurile.

Cu această retrospectivă, Victoria and Albert Museum din Londra speră să obțină un succes similar celui obținut cu expoziția dedicată lui David Bowie, care a atras peste 300.000 de vizitatori în 2013, înainte de a fi prezentată în alte orașe ale lumii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2