ThyssenKrupp analizează cazurile de corupție

59444477

ThyssenKrupp analizează cazurile de corupție

Concernul Thyssen-Krupp nu dă pace trecutului său. Potriviti unui raport din media există o mulțime de documente care dovedesc practici îndoielnice în vânzarea de submarine.

Concernul ThyssenKrupp este din nou anchetat cu privire la plăți sub formă de mită la vânzarea de submarine. După cum raportează Handelsblatt, filiala Marine Force International (MFI) s-a folosit adesea de societăți offshore, pentru a putea transfera fonduri către partenerii săi. Potrivit ziarului există mii de pagini de documente interne care pot fi folosite ca dovezi în evidențierea praticilor dubioase de afaceri.

Colecția include prin urmare înregistrări personale ale angajaților, care au fost fabricate în anchetele interne. Documentele ridică întrebări cu privire la afaceri efectuate cu Turcia, Coreea de Sud, Pakistan și Indonezia.

Filiala MFI cu sediul la Londra a fost implicată de asemenea și la societatea comercială Ferrostaal, care a plătit pentru afacerile controversate cu submarine din Grecia.

Potrivit Handelsblatt documentele pun presiune în special pe angajații Thyssen-Krupp. Anchetatorii interni și membri consiliului ar fi știut de aceste acțiuni, dar nu au acționat în consecință. CEO-ul companiei, Heinrich Hiesinger vrea acum potrivit datelor din cercurile apropiate concernului să reia anchetele și să inspecteze din nou cazurile cu afaceri dubioase, se spune în continuare într-unul din rapoartele Handelsblatt.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Thyssen-Krupp-prueft-Korruptionsfaelle-article15662801.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − 67 =