Thyssenkrupp renunță la o greșeală costisitoare

Opt miliarde de euro a investit Thyssenkrupp în ultimii ani în fabrica sa braziliană de oțel. Acum cei de la Essen opresc în sfârșit această pagubă. Prin vânzarea fabricii concernul poate să își reducă semnificativ muntele de datorii.

Concernul industrial Thyssenkrupp s-a retras dintr-o investiție păguboasă în valoare de miliarde de euro prin vânzarea fabricii sale braziliene CSA. Compania a declarat că tranzacția a reprezentat o altă etapă importantă în dezvoltarea strategică a companiei. Vânzarea către producătorul latino american de oțel, Ternium, în schimbul sumei de 1,5 miliarde de euro a fost efectuată retroactiv începând cu data de 30 septembrie 2016.

Expansiunea eșuată în industria siderurgică din America a provocat o criză de amploare pentru concernul din Essen. Directorul concernului, Heinrich Hiesinger, a declarat că prin această investiție eșuată în regiune a fost provocată companiei o pierdere totală de opt miliarde de euro.

Prin închiderea afacerilor, datoriile financiare nete ale companiei au putut fi reduse semnificativ. O amortizare în valoare de 900 de milioane de euro ce va trebui suportată de companie va aduce pierderi pentru anul curent, confirmă compania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Thyssenkrupp-beendet-teuren-Irrtum-article20022737.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =