Thyssenkrupp se luptă pentru o mega-comandă

7bbe2404192ac1b81b431d4bf21a1150Pentru marina australiană vor fi comandate douasprezece submarine. Dacă se includ și cheltuielile de întreținere atunci comanda se ridică la un volum de peste 30 de miliarde de euro. Thyssenkrupp aruncă cu oferte. Dar grupul german are o concurență puternică.

Thyssenkrupp vrea să își adjudece o comandă în valoare de miliarde pentru submarine din partea Australiei. Reprezentantul consiliului de administrație, Hans Christoph Atzpodien, a declarat că, compania a făcut o ofertă foarte solidă. Comanda pentru submarine ar putea reprezenta cea mai mare comandă din istoria Thyssenkrupp.

Managerul nu a dorit, cu toate acestea, să ofere informații cu privire la numărul exact de unități sau volumul total al ofertei. Ar mai fi posibil ca această comandă enormă să fie împărțită în mai multe comenzi succesive.

Thyssenkrupp va crea în cazul în care va primi această comandă între 2000 și 3000 de locuri de muncă în Australia. În următoarea fază a procedurii, concernul va sugera un preț fix.

În comandă este vorba despre construcția a până la doisprezece submarine pentru marina australiană. Volumul comenzii ar trebui să ajungă la 33 de miliarde de euro, inclusiv costurile de întreținere pe timp de câteva decenii.

Pe lângă Thyssenkrupp și-au arătat interesul chiar și constructorul francez de vase, proprietate de stat, DCNS, precum și un consorțiu sprijinit de guvernul japonez format din Mitsubishi Heavy Industries și Kawasaki Heavy Industries.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Thyssenkrupp-kaempft-um-Megaauftrag-article16460106.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =