Thyssenkrupp se retrage din America

Fix opt miliarde de euro ar fi introdus Thyssenkrupp în ultimii ani fără succes în SUA și Brazilia. Subsidiara producătoare de oțel a concernului vinde ultima fabrică din Brazilia către o companie din Luxemburg.

După peste un deceniu subsidiara producătoare de oțel a concernului Thyssenkrupp își încheie în sfârșit expansiunea costisitoare către America. După cum a anunțat miercuri dimineața concernul de la Essen, fabrica de oțel braziliană CSA va fi vândută către un concern cu sediul în Luxemburg, în schimbul sumei de 1,5 miliarde de euro. Este o importantă piatră de hotar în transformarea Thyssenkrupp într-un concern industrial puternic, explică directorul executiv, Heinrich Hiesinger.

Extinderea eșuată către SUA și Brazilia a costat Thyssenkrupp opt miliarde de euro. Iar consecințele se văd astăzi în bilanț, explică compania. Prelucrarea va mai dura ani de zile. Thyssenkrupp vrea să facă mai multe afaceri cu bunuri și servicii industriale profitabile. În aceste domeniu obține între timp vânzări în valoare de 75%.

Deja din anul 2005 conducerea companiei a decis să producă oțel ieftin în Brazilia și apoi prelucrarea și vânzarea acestuia în SUA sau Europa. Hiesinger a abandonat proiectul după instalarea sa în funcție. Deja din anul 2014 Thyssenkrupp a vândut fabrica de prelucrare oțel în Alabama către ArcelorMittal și Nippon Steel.

În Brazilia au luat naștere legături cu compania Vale, care a fost încheiată anul trecut. Hiesinger a explicat că fabrica este între timp operațională și înregistrează cifre pozitive. Rezistența și perseverența s-au meritat. Vânzarea CSA ar trebui să se finalizeze până pe data de 30 septembrie. Autoritățile concurențiale trebuie să își dea acordul. Cumpărătorul Termium, care are sediul la Luxembourg, deține facilități de producție în Mexic, Argentina, Columbia, SUA și Guatemala.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Thyssenkrupp-zieht-sich-aus-Amerika-zurueck-article19713016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 6 = 54