Thyssen Krupp reorganizează divizia marină

u36

Eșecul afacerii cu submarine din Australia lasă urme semnificative pentru ThyssenKrupp. Concernul DAX face schimbări în conducerea diviziei sale constructoare de vase maritime. Un manager de top al “Marine Systems” trebuie să plece.

După înfrângerea în licitația pentru o comandă de un miliard de dolari din partea Australiei pentru construcția de submarine atrage consecințe drastice pentru personalul de la ThyssenKrupp. Managerul răspunzător de Industrial Solutions din divizia Marine Systems, Hans-Christoph Atzpodien va demisiona din postul său pe data de 30 septembrie, însă va mai oferi consultanță pentru companie încă câteva luni, a anunțat concernul.

În weekend au mai existat și alte schimbări importante: directorul de strategie de la Thyssenkrupp, Peter Feldhaus, preia de la 1 octombrie un post de director la Marine Systems, de la Andreas Burmester, Chief Operating Officer (COO).

ThysenKrupp a pierdut surprinzător bătălia pentru un contract de construcție a doisprezece submarine în Australia, în favoarea francezilor de la DCNS. Marea comandă a venit într-un volum de fix 50 de miliarde de dolari australieni (echivalentul a 45 de miliarde de euro). Este cel mai mare contract de achiziții militare din istoria Australiei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/ThyssenKrupp-ordnet-Marine-Sparte-neu-article18761521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =