TIGARA ELECTRONICA

e-cigarettes

Creste numarul tigarilor electronice in UK

Potrivit unui raport, peste doua milioane de oameni din Marea Britanie folosesc tigarile electronice. Cifrele publicate de Ash, campania britanica de caritate anti-fumat, arata ca utilizarea tigarilor electronice acrescut de aproape patru ori  in ultimii doi ani, de la 700 de mii, la 2,7 milioane.
O treime dintre utilizatori sunt fosti fumatori. In 2010, doar 8,2 % din actuali sau fosti fumatori au incercat tigari electronice. Pana in 2014, această cifra a crescut la 51,7 % .

In sondajul YouGov Ash, principalul motiv dat de fostii fumatori pentru incercarea tigarilor electronice, a fost ca acestea i-au ajutat sa renunte cu totul ( 71 % ); iar 48% sustin ca tigarile electronice nu i-au ajutat de loc sa se lase de fumat.
Deborah Arnott, director executiv la Ash, a declarat: ” Desi este importanta controlarea publicitatii țigarilor electronice pentru a va asigura ca nefumatorii si copii vostri nu le incearca, nu exista dovezi in cercetarile noastre ca țigarile electronice actioneaza ca o poarta de acces la fumat . ”

Piata globala de tigari electronice a urcat in valoare. Date timpurii au sugerat ca piata europeana de țigari electronice a fost in valoare undeva la 1,2 miliarde de dolari, in 2013. Dar o analiza a ECigIntelligence sustine ca ar fi putut fi in valoare de pana la 2,2 miliarde dolari. Astfel, acest lucru este inca depasit de industria tutunului, care a obtinut, 15.1 miliarde de lire sterline in 2012.
http://www.ibtimes.co.uk/e-cigarettes-lure-two-million-smokers-uk-embargoed-until-0001-28-04-14-1446152

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 54