TIGARI FARA BRAND TIPARIT PE PACHETE

_75429104_cigarettes

Republica Irlanda interzice afişarea mărcilor pe pachetele de ţigări
Republica Irlanda a devenit prima țară din Europa, care incearcă să pună în vigoare o lege care interzice vânzarea pachetelor de tutun care au brandul companiilor producătoare. Legislația propusă ar obliga firmele de tutun să folosească ambalaje simple, eliminând toate logo-urile și culorile de marcă de pe pachetele de țigări.

Ministrul sănătatII irlandez, James Reilly a declarat ca interzicerea va ajuta la salvarea vietilor.
Australia a fost prima țară din lume care interzice afişarea mărcilor pe pachetele de ţigări, iar Noua Zeelandă este în curs de dezbatere a legii. Multe țări europene, printre care şi Marea Britanie, sunt încă indecise, dacă să introducă sau nu această lege..

Într-o declarație, ministrul irlandez de sanatate, spune: “Obiectivul proiectului de lege este de a creea pachetele de tutun, mai puțin atractive pentru consumatori, pentru a face avertismente de sanatate mai proeminent și pentru a reduce capacitatea pachetelor de a induce în eroare oamenii, în special copiii despre efectele dăunătoare ale fumatului. ”
În ultimii ani, Republica Irlanda a condus dezbaterea în abordarea pericolelor fumatului pentru sănătatea publică. În martie 2004, Dublin a devenit primul parlament din lume care a introdus o interdicție totală a fumatului la locul de muncă.

Controversat însă, interdicția la locul de muncă a inclus si barurile și cluburile, dar a avut un succes, cu o rată de conformitate de 97%.
http://www.bbc.com/news/world-europe-27781825

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 18