Tim Cook încearcă să atragă investitorii cu ajutorul unui interviu

4af8afc967a5482015f3fe71307c5d5e

Primul declin în vânzări din anul 2003 și până în prezent, retragerea investitorului Carl Icahn la apariția unor indicii privind probleme pe piața din China, cifre care lipsesc pentru vânzările Apple Watch: cursul acțiunilor Apple este în cădere liberă. Directorul companiei, Tim Cook, devine nervos și ia cuvântul.

După cea mai lungă scădere a valorii acțiunilor Apple din anul 1998 și până în prezent, directorul executiv al concernului, Tim Cook, încearcă printr-un interviu televizat să oprească această tendință. Cook a declarat în cadrul emisiunii “Mad Money” a analistului bursier Jim Cramer, că el consideră că recenta tendință este doar o reacție în masă exagerată. Acțiunile Apple au scăzut ca valoare timp de opt zile consecutiv. De asemenea, cifrele arată prima scădere a vânzărilor din anul 2003 și până în prezent, iar investitorul Carl Icahn se retrage din companie ca urmare a unor posibile probleme pe piața din China.

Cook a recunopscut că, clienții nu se mai înghesuie la fel de mult să cumpere noile modele de iPhone, cum au făcut-o în anii trecuți. Per general el s-a declarat însă optimist, pentru că Apple vinde în continuare mai mult decât oricare altă companie din domeniu. Cook a negat informația potrivit căreia modelele scumpe ale companiei au saturat piața occidentală și au probleme cu creșterea vânzărilor pe piețele emergente. Astfel de probleme au fost invocate spre exemplu pe piața din China, unde concernul obține peste un sfert din vânzări.

În fiecare țară există un segment care își permite să cumpere produse de la Apple. În China clasa de mijloc va crește în următorii cinci ani și va cuprinde peste 500 de milioane de oameni. Cook a promovat de asemenea dispozitivul Apple Watch, care el consideră că în decurs de câțiva ani va deveni un accesoriu indispensabil, iar mulți oameni nu își vor concepe viața fără el.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Cook-versucht-mit-Interview-gegenzusteuern-article17605796.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =