TIMPUL NOSTRU

Expoziţie personală Adela Lia Rusu AFIAP

 Galeria Euro Foto Art din Oradea  va găzdui începând cu data de 13 septembrie 2013 expoziţia personală a artistei fotograf Adela Lia Rusu A.FIAP din Oradea intitulată ,,Timpul din noi”. După succesul de care s-a bucurat prima expoziţie personală a artistei fotograf de la Galeria „Stars” din Cluj Napoca, din luna iulie autoarea a pregătit cea de a doua expoziţie personală, care cuprinde 85 de fotografii alb-negru şi color, construită pe două cicluri: ,,Timpul din noi” şi ,,Viaţa ca o scenă” Pornind de la un citat scris de Garabet Ibrăileanu “Se zice că timpul trece. Timpul nu trece niciodată. Noi trecem prin timp” am ales  TIMPUL  ca tema pentru expozitia mea deoarece trecerea timpului este o stare cu care ma confrunt  zilnic,o identific in cele mai mici amanunte,o corelez cu esenta vietii. TIMPUL un subiect pe care incerc sa-l stapanesc,sa-l imortalizez si sa-l fac sa treaca in favoarea mea implinindu-ma ca om,ca artist si desavarsindu-mi  opera.Timpul trece peste fiecare dintre noi in mod diferit,in functie de starile pe care le avem,sentimentele pe care le traim si visele si sperantele la care aspiram. Important este ca TIMPUL sa treaca peste noi frumos ,senin,curat spune artistul fotograf Adela Lia Rusu.

Rusu Adela Lia -Amintiri copy Rusu Adela Lia -Calatoria copy Rusu Adela Lia -Ceasul vietii 3 copy Rusu Adela Lia -Ceasul vietii 7 copy Rusu Adela Lia -Ceasul vietii 8 copy Rusu Adela Lia -Cu ochii pe ceas copy Rusu Adela Lia -Simfonie tacuta copy Rusu Adela Lia-Ceasul vietii 6 copy

Cel de al doilea ciclu initulat ,,Viaţa ca o scenă”  are drept moto: ”Intreaga lume este un teatru şi toţi bărbaţii şi femeile sunt doar actori” Wiliam Shakespeare. Acest ciclu cuprinde imagini surprinse atât de  pe scena teatrului cât şi din viaţa de zi cu zi. Autoarea susţine : „Am incercat să surprind stări, emotii, poveşti despre viaţa şi despre noi inşine”.

 

“Pentru mine fotografia a devenit un mod de viaţă, îmi imaginez cadre, îmi place să creez scenarii şi poveşti vizuale care să prindă viaţa în imaginile mele. Îmi place culoarea în fotografie, stările, atitudinile romantice, frumuseţea şi veselia. Deasemenea îmi place să surprind strada cu povestile ei cu trăirile, bucuriile  şi dezamăgirile ei. Genurile mele preferate in fotografie sunt: portretul, fotografia de moda şi street photography” afirmă despre ea Adela Lia Rusu AFIAP.

 

După absolvirea cursului de tehnică şi artă fotografică condus de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP şi în paralel  cursul de fotografie digitală  condus de artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP, a început marea aventură a creativităţii  şi a dezvoltării  artisticului în domeniul artei fotografice. În anul 2009 a devenit membru al Fotoclubului “Nufărul “ din Oradea, care a stat la baza formării personale ca artist fotograf. În anul 2011 a devenit membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, iar în decembrie 2012 a obţinut distincţia de artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică (A.FIAP). Cu lucrările sale a participat la o serie de concursuri şi saloane de artă fotografică, obţinând o serie de premii şi distincţii. Cele mai importante fiind medalia de aur UPI obţinută în anul 2012 la Novi Sad (Serbia), medalia de aur PSA cucerita în anul 2012 în Atlanta (S.U.A.), medalia de argint AAFR câştigată la Slatina 2012, respectiv medalia de argint AAFR obţinută la ediţia a VII-a a Salonului Internaţional al Artiştilor Fotografi Români şi Maghiari de Pretutindeni.

 

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 13 septembrie 2013, la ora 18:00, la Galeria Euro Foto Art din Piaţa 1 Decembrie nr.12  Lucrările vor fi prezentate de criticul de artă dr. Ramona Novicov şi de  lector universitar la Facultatea de Jurnalism  Florin Ardelean . Momentele muzicale vor fi oferite de artiştii Cvartetului „Varadinum” din Oradea. Expoziţia va fi vernisată oficial de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP

 

Noua expoziţie organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor, a  AAFR  si a Asociaţiei “Euro Foto Art”, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 7 octombrie 2013, în zilele de lucru între orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este liberă.

Asociaţia „Euro Foto Art” Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 77