Timpul s-a scurs pentru Argentina

Argentinien-Economy-Minister-Axel-Kicillof-2014-07-30T233506Z-1797255307-GM1EA7V0I2001-RTRMADP-3-ARGENTINA-DEBT

Timpul s-a scurs pentru Argentina
Este deja sigur, Argentina alunecă după 13 ani într-un nou faliment. În discuțiile directe dintre conducerea țării și fondurile de hedging din Manhattan nu s-a putut ajunge la o înțelegere. Agențiile de rating trebuie să reacționeze.

Negocierile dintre Argentina și un grup intransigent de deținători de acțiuni au eșuat. Un mediator a anunțat că miercuri discuțiile s-au încheiat neconcludent. Astfel că țara este este chiar în fața unui al doilea faliment de stat în 13 ani. Termenul limită a expirat deja la prima oră a dimineții.

Reprezentanții guvernului argentinian și partea creditoare au încercat câteva ore bune marți și miercuri, la New York să negocieze un acord privind datoria țării. Ca negociator s-a prezentat ministrul economiei din Argentina, Axel Kiciloff. Tabăra investitorilor a fost condusă de fondul american de hedging, NML Capital, care face parte din Elliott Management Corp.

Până la miezul nopții Eastern Time, Argentina a avut timp să fie de acord cu creditorii sau să accepte una dintre afaceri, nefiind capabilă să trimită o plată ca urmare a dobânzii la titlurile de stat restructurate. Din păcate, s-a ajuns la un impas și Republica Argentiniană va fi aproape imediat insolvabilă, a declarat mediatorul numit de instanță, Daniel Pollack.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Argentiniens-Frist-ist-abgelaufen-article13339721.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 22 = 28