Timpul se scurge pentru acordul Greciei

Snapshot 2015-06-14 09-22-54

Timpul se scurge pentru acordul Greciei

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că timpul se scurge pentru acordul care ar putea menține Grecia în zona euro. Vorbind după summit-ul G7 din Germania, aceasta a declarat că Europa şi-ar arăta solidaritatea, dar numai dacă Grecia “face propuneri și pune în aplicare reformele”.

Alte subiecte pe ordinea zilei, la summit-ul G7 au fost schimbările climatice, combaterea extremismului și războiul din Ucraina. Summit-ul a avut loc la hotelul pitoresc Schloss Elmau din Alpii bavarezi, la care au participat liderii SUA, Marii Britanii, Japoniei, Franței, Canadei și Italiei. Merkel, gazda evenimentul, a declarat că criza grecească a fost subiectul principal al discuțiilor. Aceasta a reiterat dorința ca Grecia să rămână o parte din zona euro. Comisia Europeană cere continuarea reformelor pentru economia Greciei, inclusiv creșterea impozitelor și reducerea salariilor și pensiilor funcționarilor publici, înainte de următoarea tranşă de 7.2 miliarde de euro.

G7, de asemenea a solicitat decarbonizarea economiei globale, angajându-se sătreacă în direcția producției de energie electrică din surse regenerabile și nucleare până în 2050.
http://www.bbc.com/news/world-33044766

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − 90 =