Timpul se scurge pentru o fuziune intre AB InBev și SABMiller

_85947097_gettyimages-488503890

Timpul se scurge pentru o fuziune intre AB InBev și SABMiller

Doi dintre cei mai mari producatori de bere din lume, SABMiller si Busch InBev Anheuser, mai au timp până miercuri să se decidă cu privire la o potenţială fuziune. Săptămâna trecută SABMiller a respins oferta în valoare 68 miliarde de lire din partea rivalului său. Acesta a anunțat, de asemenea, un plan de reducere a costurilor si pentru a economisi anual 1.05 miliarde de dolari până în 2020.

Piețele vor urmării dacă AB InBev ridică în cele din urmă oferta de 42.15 de lire pe acțiune prezentată săptămâna trecută.

SABMiller a declarat că cea mai recentă oferta de la Anheuser-Busch InBev subevaluează societatea. Acesta a subliniat, de asemenea, faptul că o fuziune ar crea probleme cu autoritatile de reglementare din SUA și China, din cauza poziției dominante pe care noua companie o va deţine.

Orice afacere dintre cele două ar crea cel mai mare producator de bere din lume, în valoare de peste 180 miliarde de lire. Compania rezultată în urma fuziunii ar produce o treime din berea totală la nivel mondial.

http://www.bbc.com/news/business-34499645

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2