Tinerii americani fac mai puțin sex

imago62056431h

Relații sexuale înainte de împlinirea vârstei majoratului? Pentru așa-numita generație „millenials” așa ceva este o excepție, în ciuda multitudinii de aplicații de dating prezente pe piață. Acesta este rezultatul unui studiu. Cercetarea ar putea să releve și un posibil motiv.

În SUA crește aparent o generație de oameni plictisiți. Tinerii americani cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani fac mai puțin sex, arată un studiu, comparativ cu persoanele de aceeași vârstă chestionate în deceniile anterioare. Iar acest lucru se întâmplă în ciuda multitudinii de aplicații de dating prezente pe internet și a deschiderii sociale mult mai mari către sexul premarital. Doar generația care s-a dezvoltat în timpul crizei economice mondiale din anii 1920 a arătat un grad mai ridicat de inactivitate sexuală, se arată în studiul cercetătorilor de la Florida Atlantic University. Rezultatele studiului au fost publicate în revista de specialitate “Archives of Sexual Behavior”.

Oamenii de știință au chestionat pentru acest studiu persoane care aparțin așa-numite generații millenials, adică cei născuți în primii parte a anilor 1990. Dintre aceștia 15% au răspuns că nu au avut nici un partener sexual de la împlinirea majoratului. Într-o cercetare efectuată printre persoanele care aveau aceeași vârstă în anii 1960 a arătat că atunci doar șase procente dintre respondenți se aflau într-o astfel de situație.

Acest studiu contrazice ideea prezentă pe scară largă, conform căreia generația millenials este o generație de “depravați”, spune co-autorul studiului, Ryne Sherman. Nu există nici un fel de indicii în acest studiu care să confirme părerile că tinerii din ziua de azi caută doar relații sexuale spontane, fără obligații și nu sunt interesați de relații intime de lungă durată. Generația millenials nu este în nici un fel mai promiscuă decât generațiile anterioare, rezumă autorii studiului.

Cercetătorii au descoperit în cadrul studiului că prezenta generație de tineri se decide mai târziu să obțină, spre exemplu, un permis de conducere sau un loc de muncă plătit. Iar cercetătorii trag concluzia, pe baza acestei informații, că generațiile mai recente au nevoie de mai mult timp pentru a crește sau a se dezvolta, ajung la maturitate la o vârstă mai târzie, comparativ cu persoanele care aveau această vârstă în anii 1980.

De asemenea, autorii studiului au remarcat faptul că tinerii din ziua de azi știu mult mai multe despre sex, încă de la vârste mai înaintate, au acces mult mai facil la pornografie. Cu toate, acestea, toate aceste posibilități nu îi determină să aibe o viață sexuală mai activă decât generațiile anterioare.

http://www.n-tv.de/wissen/Junge-US-Amerikaner-haben-weniger-Sex-article18328041.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =