Tinerii germani fumează și beau mai puțin dar creste viciul internetului

Legal-Highs-werden-als-angebliche-Alternative-zu-beispielsweise-Cannabis-beworben-

Raportul german din acest an privind drogurile și viciile arată un bilanț pozitiv în cazul abuzului de droguri legale, chiar și în cazul tinerilor. Dar comportamentul germanilor privind internetul aduce noi îngrijorări.

Comisarul federal german pe probleme de droguri, Marlene Mortler, a explicat la prezentarea raportului privind consumul de droguri și alte vicii din anul 2016 că ponderea fumătorilor în cazul copiilor și tinerilor a atins un nou nivel redus. În anul 2015 mai fumau 7,8% dintre tinerii cu vârste între 12 și 17 ani. În total mai fumează doar un sfert din totalul populației germane.

Cu toate acestea, în fiecare an mai există aproximativ 15.000 de cazuri de copii cu vârste între 10 și 17 ani care ajung la spital cu intoxicații cu alcool. Iar mult prea des riscurile alcoolului în societate sunt minimalizate, avertizează Mortler. În perspectiva viitorului Campionat European de Fotbal și a consumului de alcool asociat cu acesta, comisarul amintește părinților să acționeze ca modele pentru copiii lor.

Nu trebuie să fie tot timpul alcool pe masă. Estimările arată că în Germania mor anual între 42.000 și 74.000 de oameni ca urmare a consumului de alcool sau a consumului combinat de alcool și tutun. Raportul guvernului federal privind consumul de droguri și alte vicii reunește studii anuale și date de actualitate.

Din raport mai reiese că în Germania există în prezent peste o jumătate de milion de oameni care sunt dependenți de prezența online. La aceștia se adaugă un număr mare de utilizatori cu probleme. Astfel că există un număr total de 560.000 de persoane cu vârste între 14 și 64 de ani care sunt desemnați ca fiind dependenți de internet, ceea ce corespunde unei ponderi de 1% din totalul populației existente în această categorie de vârstă. Mortler a făcut din subiectul dependenței de jocuri video și internet un subiect important în raportul din acest an.

http://www.n-tv.de/politik/Jugendliche-rauchen-und-trinken-weniger-article17895931.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 86 =