Tinerii germani stau cel mai mult online

Pe internet lumea se poate informa, poate face cumpărături, poate folosi aplicații pentru diferite nevoi, ne putem juca sau putem urmări videoclipuri. Iar aceste activități sunt adesea consumatoare de timp. Un studiu arată cât de mult stau germanii pe internet și unde există cele mai mari diferențe.

Tinerii germani petrec, potrivit unui studiu, aproape șapte ore zilnic pe internet. Ceea ce reprezintă o perioadă de trei ori mai îndeungată decât alte categorii de vârstă din Germania. Acest lucru reiese dintr-un studiu al firmei de consultanță economică EY. Rezultatele au arătat că germanii cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani petrec 6,9 ore pe zi pe internet sau activități conexe. Printre acestea se numără nu doar navigarea online, ci și utilizarea de aplicații sau jocuri video.

Oamenii cu vârsta peste 61 de ani petrec în medie doar 2,3 ore online pe zi. Cetățenii germani cu vârsta cuprinsă între 31 și 60 de ani petrec aproximativ patru ore zilnic, cei între 18 și 20 de ani aproximativ 5,1 ore. Timpul petrecut online sau în fața calculatorului la lucru a fost de asemenea inclus în evaluare. Media tuturor grupurilor de vârstă este aproximată la 4,4 ore pe zi.

Bărbații petrec 4,9 ore pe zi online, femeile doar 3,8. Mari diferențe există însă și între mediul rural și urban, se arată în continuare. Cei de la oraș petrec în medie 5,3 ore online, iar germanii de la țară doar 3,7 ore. Autorii studiului pun acest aspect și pe seama faptului că infrastructura digitală este precară în afara orașelor.

http://www.n-tv.de/technik/Junge-Deutsche-surfen-am-laengsten-article19901413.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =