Tipic romanesc, poanta lui Ponta si capra vecinului

Belgia-a-intrat-oficial-in-recesiune

Regulie economice ale clubului in care am intrat, Uniunea Europeana, sunt aceleasi pentru toti. Recesiune inseamna trimestre consecutive de scadere economica, nu conteaza cum suntem fata de anul trecut in aceeasi perioada ci cum evoluam de la trimestru la trimestru in prezent, viata o traim acum, nu prin comparatie cu ce a fost cu un an in urma. Primul jurist al Romaniri, pardon, primul ministru, Ponta vine cu o “poanta”, buna, zice el, ca intrarea Romaniei in recesiune tehnica se datoreste faptului  ca zona euro ( capra vecinului ) este din nou in recesiune, referindu-se la Germania, Franta, Italia, si arata ca Romania trebuie sa isi orienteze relatiile economice catre zona asiatica si Africa.

Mai popular spus, ce are s..la cu prefectura, cand ponderea exporturilor romanesti  in total PIB abia ating 25%, ce treaba are recesiunea noastra visavis de cea europeana – vezi tabelul de dupa zambet. Este efectul preocuparii imaginii sale in relatia cu Basescu si mult mai putin de economia tarii, probabil a uitat ca este un executiv ca prim ministru si nu un prioritar politic

Sa fim seriosi si sa nu ne furam caciula, Romania a reintrat in recesiune tehnica, avand doua trimestre consecutive de contractie a PIB, cu cea mai mare scadere economica din UE 28 in al doilea trimestru al anului, de -1%, potrivit datelor publicate de Eurostat, care releva modificarea evolutiei pentru trimestrul I, de la +0,2% la -0,2%, revizuire ce ne duce in ridicolul raportarilor statistice.

Romania s-a aflat in recesiune tehnica (doua trimestre consecutive de scadere a PIB comparativ cu trimestrul anterior) pentru doi ani si jumatate in perioada 2008-2011 si a reintrat in recesiune tehnica la inceputul anului 2012, reusind sa revina pe crestere pana la finalul acelui an. Cum va fi in 2014, depinde evident de tratamentul guvernamental, pe care personal, nu-l vad prea fericit pe fondul alegerilor prezidentiale.

—————————————————————————————————————————————–

regular_smile…….analiza pontoasa…

La scoala , invatatorul il intreaba pe Bula :

-Ana are 16 mere , daca mananca 12 , cate ii mai raman ?

Elevul Bula raspunde:

-Mai raman 4 mere, dar nu-i raman Anei ,poate mostenitorilor, ea crapa cu siguranta dupa ce-a mancat 12 mere !

 

——————————————————————————————————————————————

Snapshot 2014-08-14 22-14-29

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 23