Toate băncile din SUA au trecut de prima faza a “testului de stres”

_81436238_fed

Toate băncile din SUA au trecut de prima faza a “testului de stres”

Toate cele 31 bănci din SUA au trecut primul obstacol din ultima rundă a testului de stres al Rezervei Federale pentru a vedea dacă ar face faţă unei eventuale crize economice. Banca centrală a declarat că băncile au suficient capital pentru a menține creditarea pe timpul unei recesiuni mondiale severe.

Aceasta a fost prima dată, de la începutul testelor din 2009, când toate băncile au avut un nivel de capital peste valoarea minimă. Cu toate acestea, unii giganti de pe Wall Street s-au numărat printre cei mai slabi. Goldman Sachs, Morgan Stanley și JP Morgan Chase au fost printre cele cinci bănci cu cele mai scăzute valori de capital de cel puțin 5%.

În următoarea rundă de teste, Fed va stabili dacă băncile pot menține aceste niveluri de capital în timp ce continuă să returneze banii acționarilor. Miercuri, banca centrală va aproba sau respinge cererile pentru cresterea plăţilor actionarilor, cum ar fi dividendele.

Testele au fost concepute pentru a restabili încrederea în sistemul financiar american, după ce guvernul a trebuit să ofere o un pachet de salvare în valoare de 700 miliarde de dolari pentru stabilizarea a sute de bănci pe parcursul crizei financiare globale din 2008.

http://www.bbc.com/news/business-31759931

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 80