Ton exacerbat al G7 față de Rusia

49152585

Ton exacerbat al G7 față de Rusia
Prima dată doar UE și SUA, acum și țările G7. Vestul ridică presiunea asupra Rusiei pe mai multe nivele. Într-o declarație a celor mai importante state industriale, acestea au condamnat abordarea recalcitrantă a Moscovei și au amenințat. Încă este neclar dacă noile sancțiuni ar urma să fie impuse împotriva băncilor. Dar există cu toate acestea o portiță de scăpare.

Cele mai importante șapte țări industrializate ce formează G7 amenință Rusia prin alte sancțiuni privind conflictul din Ucraina. Într-o declarație se spune că Rusia are încă posibilitatea de a alege o cale care să pună capăt escaladării conflictului, dar în cazul în care Rusia nu își schimbă abordarea recalcitrantă, prețul care trebuie plătit de Moscova va continua să crească. Din G7 fac parte Germania, Franța, Italia, Japonia, Canada, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Prețul ar fi cel mai probabil introducerea de noi sancțiuni economice. Chiar și limitările curente ale Occidentului față de Rusia sunt menite să lovească greu sectoarele cheie ale economiei ruse. Cu toate acestea, consecințele sunt susceptibile de a fi relativ slabe pe termen scurt. Rusia răspunde la rândul său cu o sancțiune împotriva Poloniei. Din partea Moscovei aceasta primește prețuri mai mari la energie față de piața europeană.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/G7-verschaerfen-Ton-gegenueber-Russland-article13339331.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 30