TOP CINCI, al demnitarilor condamnati

 

 

TOP CINCI, al demnitarilor condamnati 

Ivoline, in acest weekend si agitat si calduros, pentru cei mai multi, dar racoros pentru altii va prezinta in premiera un top cu imagini inedite.

Pentru cei din urma, racorosii, care-s cei dintai la puscarie, dupa ‘rezultatul’ de ieri, aveti mai jos topul actualizat al demnitarilor condamnati, top intocmit pe criteriul de durata al timpului cat vor fi “retrasi” din sfera politica a Romaniei.

Snapshot 2014-08-09 17-41-27

Dan Voiculescu – 10 ani

Dan Voiculescu a fost condamnat, pe data de 8 august, la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), prin care a creat statului un prejudiciu ce depaseste 60 de milioane de euro. Procurorii au decis ca omul de afaceri este vinovat de trafic de influenta si spalare de bani in forma continuata.

Totodata, lui Dan Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani. Prin aceasta sentinta, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

De asemenea, Sentinta Curtii de Apel a dispus recuperarea prejudiciului de 60 mil. euro de la toti inculpatii din dosar si in total va intra in posesia mai multor imobile. In cazul lui Dan Voiculescu, sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia definitiva data in dosarul ICA. Totodata, magistratii de la CAB au decis sa ii confiste lui Voiculescu si penthouse-ul din Soseaua Kisseleff si au pus sechestru pe mai multe imobile si conturi bancare ale acestuia.

 

Snapshot 2014-08-09 17-40-19

Relu Fenechiu – 5 ani
Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat, in luna ianuarie, la cinci ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu.
Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in iunie 2012, in dosarul cunoscut ca “Transformatorul”, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei.
Relu Fenechiu a fost primul ministru in functie trimis in detentie printr-o decizie definitiva a instantei.

 

Snapshot 2014-08-09 17-46-37

Adrian Nastase – 4 ani

Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase, fost premier in perioada 2000-2004, la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, si pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Adrian Nastase, in varsta de 63 de ani, a fost acuzat ca a luat mita in total 630.000 de euro, sub forma unor bunuri importate din China si a unor lucrari neplatite la doua dintre proprietatile sale.
In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul “Trofeul calitatii”. El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

 

 

george-copos-bucuros-ca-intra-la-inchisoare-zo-sa-economisesc-foarte-multi-bani_size6

George Copos – 3 ani si opt luni

Fostul actionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, in luna martie, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani si opt luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori, fiind acuzat de evaziune fiscala, arata Mediafax. George Copos este fost senator si fost ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii. Alaturi de el au mai fost condamnati la inchisoare si Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Padureanu, Gica Popescu si Gigi Netoiu.

 

Snapshot 2014-08-09 17-43-11

Gigi Becali – condamnat la trei ani de închisoare
Gigi Becali a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare. Din respectiva perioadă se va scădea numărul de zile pe care patronul Stelei le-a petrecut deja în penitenciar. Magistraţii au mai decis ca Becali să plăteasca suma de 421.000 de dolari drept despăgubiri. Decizia este definitivă, neexistând alte căi de atac. Vila şi terenurile latifundiarului se află sub sechestru. Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile…….Bula ajunge la puscarie.
– Pentru ce esti aici?
– Am spart un geam la servici.
– Si unde lucrezi?
– Pe un submarin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 14