Toshiba anunță cifre roșii

Caprivi-1

Toshiba anunță cifre roșii

Un scandal de miliarde privind bilanțul a zguduit Toshiba în vara acestui an. Concernul electronic japonez prezintă un an mai târziu rezultatul său anual, care include de asemenea și o pierdere. Acționarii sunt însă fericiți că există într-un final ceva cifre.

Concernul electronic japonez, Toshiba, a publicat pirderi în ultimul său rezultat financiar, după ce anul trecut a suferit de pe urma unui scandal financiar în valoare de miliarde. Compania a înregistrat, potrivit proprilor date, în anul comercial 2014-2015, care s-a încheiat la sfârșitul lunii martie, o pierdere de 37,8 miliarde de yeni (285 milioane de euro). Înainte de izbucnirea scandalului, concernul înregistra constant un profit mediu de 120 de miliarde de yeni.

Vânzările s-au situat potrivit informațiilor existente la 6.600 miliarde de yeni și astfel pe măsura așteptărilor. Comparativ cu anul fiscal 2013/2014 această sumă a fost mai mare cu 2,6%. Toshiba a publicat bilanțul în ultimul minut înainte de expirarea termenului din partea autorităților de supraveghere financiară, care au setat inițial termenul la data de 31 august și apoi acesta a fost extins cu o săptămână.

În ciuda unei întârzieri de patru luni în raport cu ritmul normal de publicare a bilanțului contabil, Toshiba nu s-a văzut în poziția de a face o previziune privind rezultatele pentru anul fiscal curent. Grupul a declarat că va face însă acest lucru cât mai curând.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toshiba-vermeldet-rote-Zahlen-article15880971.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =