Toshiba are nevoie urgentă de bani

Timpul este scurt: până pe data de 14 aprilie Toshiba vrea să adune de la bănci câteva miliarde de euro. Concernul industrial japonez nu o duce foarte bine și are nevoie urgentă de capital proaspăt. Iar cursul acțiunilor este în cădere liberă.

Concernul industrial japonez Toshiba se luptă pentru a obține o nouă infuzie de capital de la băncile sale. Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat reuniunea cu reprezentanții instituțiilor financiare. Conducerea a cerut, de asemenea, un credit suplimentar, după cum spun insiderii. Suma exactă nu a fost precizată.

Ar putea fi vorba despre un împrumut de peste 300 de miliarde de yeni (circa 2,5 miliarde de euro), spune o persoană din interiorul companiei. Toshiba a cerut băncilor să dea undă verde până pe data de 14 aprilie. Ca și garanții pentru creditele noi dar și cele existente conducerea concernului a oferit informații cu privire la vânzarea diviziei sale producătoare de cipuri.

Conglomeratul de firme, care deține aproape 190.000 de angajați și produce, printre altele, laptop-uri, echipamente industriale, lifturi și mașini de spălat a înregistrat anul comercial trecut o pierdere de peste opt miliarde de euro. Cauza se regăsește în dificultățile masive provocate de subsidiara americană Westinghouse care construiește centrale atomice și a intrat recent în procedura de insolvență.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toshiba-braucht-dringend-Geld-article19780014.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 19