Toshiba estimează o pierdere record de 4,5 miliarde de dolari

_87314955_gettyimages-481438238

Conglomeratul japonez Toshiba se asteaptă la o pierdere anuală record de 550 miliarde de yeni (4,5 miliarde de dolari) si a anunta că va reduce 6.800 de locuri de muncă. Compania, ale cărei activități variază de la laptop-uri şi televizoare la energie nucleară, reduce locurile de muncă în divizia sa de electronice de consum. In urma anuntului actiunile Toshiba au scăzut cu aproape 10%.

Restructurarea vine după ce Toshiba a recunoscut la inceputul acestui an ca a supraestimat profiturile timp de șase ani. Scandalul a dus la demisia președintelui si vicepresedintelui. Masashi Muromachi a preluat functia de director executiv și președinte.

Ca parte a restructurării sale, Toshiba va vinde fabrica de TV și mașini de spălat din Indonezia către compania producătoare de televizoare cu baza la Hong Kong, Skyworth pentru aproximativ 3 miliarde de yeni. De asemenea, caută investitori în activitatea sa de asistenta medicala.

Cele 6.800 de locuri de muncă ce urmeaza a fi reduse din martie 2016 vor face parte din activitatea de electronice de consum. Un număr de locuri de muncă se vor pierdute prin oferirea de pensionare anticipată pentru cei angajați în Japonia.

Toshiba, care a fost fondată în 1875 și a lansat primul laptop mass-market din lume în 1985, are în prezent aproximativ 200.000 de angajati. Actiunile sale au pierdut aproximativ 40% din valoarea de când supraestimarea profiturilor a iesit iasa la suprafata în luna aprilie.

http://www.bbc.com/news/business-35149520

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 11