Toshiba se desparte de divizia sa de cipuri

Concernul japonez Toshiba se află în prezent în probabil cea mai profundă criză din istoria sa. În special subsidiara producătoare de energie electrică afectează compania. Creditorii cer măsuri pentru reabilitare.

Procesul ce durează de luni de zile pentru preluarea diviziei de cipuri de la concernul Toshiba s-a decis în cele din urmă: investitorul financiar american Bain Capital va prelua al doilea cel mai mare producător de cipuri de memorie din lume pentru suma de 18 miliarde de dolari. Potrivit datelor oficiale, concurentul sudcoreean SK Hynix precum și tradiționalii clienți Apple și Dell vor acționa în postura de parteneri. Multă vreme se părea că, concernul american Western Digital și-ar fi adjudecat competiția, pentru că acolo se implicase și concernul-mamă al gigantului Foxconn, pe nume Hon Hai.

Procesul de vânzare a devenit interesant prin schimbarea diferitelor alianțe, a modificării ofertelor și multitudinea de zvonuri. La început nu era clar dacă Western Digital dorește să ia măsuri legale împotriva vânzării. Împreună cu americanii, japonezii operează în prezent cea mai importantă fabrică de cipuri a lor.

Toshiba are nevoie imediată de banii din această afacere, pentru a împiedica insolvența subsidiarei americane Westinghouse, care produce energie. Compania cu o istorie de 140 de ani produce, pe lângă semiconductori și televizoare, camere industriale, imprimate sau tehnologie pentru sectorul energetic. Creditorii au forțat grupul japonez cu tradiție să efectueze această vânzare cât mai urgent, chiar în decursul acestei luni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toshiba-wird-seine-Chipsparte-los-article20044060.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − = 20