Toshiba se luptă pentru supraviețuire

Toshiba a amânat deja de două ori prezentarea cifrelor trimestriale. Acum cifrele publicate sunt extrem de nefavorabile iar salvarea concernului ar putea fi obținută doar prin vânzarea diviziilor profitabile pentru cipuri de memorie.

Concernul japonez cu probleme, Toshiba, resimte o presiune tot mai mare. După ce conglomeratul de firme a amânat de două ori prezentarea cifrelor trimestriale a diviziei sale atomice din SUA, aflată în insolvență, concernul a prezentat cifre negative.

În primele nouă luni ale anului comercial încheiat odată cu luna martie, concernul a înregistrat o pierdere masivă în valoare de 552,4 miliarde de yeni (4,7 miliarde de euro), deci cu fix o jumătate de miliard mai mult decât era de așteptat.

Cifrele au fost de asemenea publicate fără aprobare din partea auditorului. Societatea de audit PricewaterhouseCoopers (PwC) a motivat această amânare prin faptul că nu a reușit să își formeze o opinie în legătură cu bilanțul. Prin acest pas fără precedent în Japonia crește probabilitatea ca Toshiba să fie eliminată de pe scena bursieră.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toshiba-kaempft-ums-Uberleben-article19789678.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5