Tot mai multe ore suplimentare pentru angajați

81981861

Angajații germani rămân la birou adesea peste ora închiderii. Anul trecut fix 1,8 miliarde de ore de muncă au fost executate în afara orelor de program normal, o mare parte dintre acestea nefiind plătite. Se lucrează de asemenea tot mai mult și în zilele de sărbătoare.

Angajații din Germania prestează tot mai multe ore suplimentare, arată un studiu recent. Angajații au lucrat în total anul trecut circa 1,813 miliarde de ore în afara programului normal de lucru și astfel cu peste un procent mai mult decât în 2014, spun cei de la “Saarbrücker Zeitung”. Informațiile sunt preluate dintr-un studiu al Institutului pentru Ocuparea Forței de Muncă (IAB).

Institutul efectuează cercetări pentru Agenția Federală a Muncii. Peste jumătate din orele suplimentare lucrate de angajații germani nu au fost plătite. În consecință, anul trecut s-au lucrat 816,2 milioane de ore plătite și 997,1 milioane de ore suplimentare neplătite. În anul 2014 existau 797,7 milioane de ore plătite și 993,4 milioane de ore neplătite. Creșterea mai mare a fost în cazul orelor suplimentare plătite.

Purtătoarea de cuvânt a facțiunii de stânga, pentru probleme de politică pe piața muncii, Sabine Zimmermann, a declarat pentru ziarul german că cifrele arată că disponibilitățile de personal sunt foarte înguste pentru companii. Orele suplimentare reprezintă un indicator al epuizării și a stresului în creștere. Germania ar trăi un miracol al job-urilor dacă companiile ar crea locuri noi de muncă în loc să ceară angajaților să stea peste program.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitnehmer-schieben-mehr-Ueberstunden-article18177271.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =