Tot mai mulți copii cu probleme de comportament

56636251-2-

Tot mai mulți copii cu probleme de comportament

Sunt timizi sau agresivi, par a fi copleșiți sau triști: medicii identifică tot mai mult anomalii mentale la copii. Unul din cinci pacienți tineri sunt afectați. Cei mai mulți rămân însă netratați. Dar este posibil să se prevină aceste simptome.

Stau singuri în fața ecranului sau li se oferă adesea prea puțină atenție în cadrul familiei: copii afectați psihic sunt în Germania doar parțial tratați sau luați în serios, potrivit estimărilor medicilor pediatri. Fiecare al cincilea copil din practica medicală prezintă semne ale unei afecțiuni psihice. Asta spune președintele Asociației Profesionale a Medicilor Pediatri din Germania (BVKJ), Wolfram Hartmann, pe marginea conferinței pentru tratarea copiilor și tinerilor, ce a avut loc la Berlin. O mare parte dintre aceștia ce sunt afectați din vremea copilăriei vor prezenta simptome de tulburări de comportament în adolescență sau ca adulți.

Iar prin afecțiuni sunt înțelese printre altele agresiunile. Aceștia nu sunt considerați în mod obligatoriu copii bolnavi mintal. Dar chiar și înainte de a ajunge pe băncile școlilor, băieții și fetele ce sunt pacienții medicilor pediatri arată semne ale depresiei. Indiviziii afectați sunt închiși în ei, le este frică de contactul uman și dau o impresie tristă, adaugă Hartmann.

Cauzele sunt prost înțelese: printre altele neglijarea ar putea fi o cauză, dar de asemenea și cerințele excesive ale părinților sau a celor din jur. Potrivit unui studiu al institutului Robert Koch, tinerii cu un trecut migrator prezintă probleme psihologice mai pregnante decât tinerii fără.

http://www.n-tv.de/wissen/Immer-mehr-Kinder-verhaltensauffaellig-article15300921.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 54