Tot mai mulți europeni sunt amenințați de sărăcie

81737424

UE vrea să reducă numărul oamenilor săraci din interiorul său. Dar o perspectivă asupra statisticilor arată că acest obiectiv este foarte departe de îndeplinire. Riscul de sărăcie este în creștere, chiar și în Germania. Iar Brexit nu va face decât să înrăutățească lucrurile.

Uniunea Europeană este foarte departe de obiectivul ei de a reduce semnificativ numărul oamenilor amenințați de sărăcie în Europa până în anul 2020. Numărul lor ar trebui să se reducă de la 118 milioane în anul 2010 la sub 100 de milioane. Dacă în anul 2010 încă mai existau 23,8% din cetățenii uniunii care erau amenințați de sărăcie sau excluziune socială, acum ponderea lor a crescut în următorii patru ani la 24,4%. Ceea ce corespunde unui număr total de 122 de milioane de oameni din UE.

Aceste lucruri reies din datele Biroului European de Statistică Eurostat, care au fost evaluate de președintele facțiunii de stânga, Sabine Zimmermann. Brexit este de asemenea un semnal important, spune Zimmermann, pentru a arăta că UE are nevoie în sfârșit de o politică pentru oameni și pentru consolidarea securității sociale.

În multe țări diferențele sociale sunt în creștere. În Grecia și Spania numărul persoanelor afectate a crescut semnificativ în ultimii ani, până în anul 2015. Motivul este în special situația economică proastă a țărilor care se află în criză și de acolo rezultă șomaj ridicat și standarde precare de viață.

http://www.n-tv.de/politik/Immer-mehr-Europaeer-von-Armut-bedroht-article18106241.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 32