Tot mai mulți greci resping moșteniri


Situația financiară și economică dificilă din Grecia face ca mulți greci să refuze moșteniri pentru că nu sunt în stare să suporte obligațiile fiscale aferente.

Datorită situației financiare dramatice din Grecia, tot mai mulți cetățeni resping moșteniri, se arată din datele guvernului. Motivul este faptul că nu vor să preia și obligațiile fiscale aferente. Este vorba în special despre locuințe, case și terenuri. Pentru că mulți oameni nu au un loc de muncă și se află la limita sărăciei, în multe cazuri moștenirile aduc mai multe cheltuieli decât venituri pentru beneficiari, spun experții.

Numărul succesiunilor respinse a crescut brusc în ultimii patru ani, spune Ministrul Justiției, Stavros Kontonis, în Parlamentul de la Atena. De aceea grecii au ales în 54.422 de cazuri anul trecut să respingă o moștenire, ceea ce reprezintă un număr aproape dublu față de anul 2013 (29.199).

Situația de pe piața imobiliară este dramatică, spune brokerul Dimitris Vogiatzis. O moștenire imobiliară poate fi un blestem și nu o binecuvântare. După datele asociațiilor de locatari mulți proprietari au redus chiriile sau sunt mulțumiți dacă chiriașul le plătește măcar factura la energie electrică și apă curentă, precum și impozitul pe proprietate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Immer-mehr-Griechen-lehnen-Erbschaften-ab-article19748069.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 3 = 13