Tot mai mulți oameni au probleme cu somnul

Unii sunt obosiți și duc lipsă de concentrare la locul de muncă, alții duc lipsă de alte lucruri: circa 80% din oamenii aflați în câmpul muncii au probleme cu somnul, se arată într-un raport al DAK. Casa germană de asigurări de sănătate vorbește despre o problemă subapreciată.

Tot mai mulți oameni din Germania dorm prost, se arată într-o cercetare a casei de asigurări DAK-Gesundheit. Urmările sunt oboseala și lipsa de putere de concentrare la locul de muncă, precum și un număr tot mai mare de zile absentate. Chiar și pericolul unui abuz de medicamente este tot mai mare. Din anul 2010 problemele cu somnul la cei aflați în câmpul muncii și cu o vârstă cuprinsă între 35 și 65 de ani a crescut cu 66%. Acest lucru reiese din raportul de sănătate din 2017 – “Germania doarme prost, o problemă subapreciată” – a prezentat casa de asigurări la Berlin.

Printre cele mai des întâlnite probleme se numără insomnia, cu dereglări ale somnului sau dificultate în a adormi, calitate slabă a somnului, oboseală pe timpul zilei și epuizare. Una sau mai multe dintre acestea afectează fiecare al zecelea angajat (9,4%), o creștere de 60% din anul 2010 și până în prezent. Femeile sunt afectate ceva mai des (11%) decât bărbații (8%). În sondaj s-a arătat că circa 80% din cei chestionați au probleme cu somnul, spun cei de la DAK. Aproape jumătate se declară epuizați de job.

Dereglări ale somnului și impactul lor asupra muncii sunt puncte importante în activitatea casei de asigurări pentru raportul de sănătate din acest an. Zilele de absență puse pe seama dereglărilor de somn au crescut cu 70% la un total de 3,86 de zile pe an la fiecare 100 de persoane asigurate. Un concediu medical din motive legate de somn durează în medie 10,9 zile.

Cu toate acestea, marea majoritate încearcă să scape de tulburări ale somnului fără să meargă la medic. Circa 70% dintre cei afectați nu vor să treacă prin faze de cercetare sau investigații.

http://www.n-tv.de/wissen/Immer-mehr-Menschen-schlafen-schlecht-article19747080.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − 26 =