Tot mai puține doamne în conducere

30-Prozent-Frauenquote-Der-Weg-dahin-ist-noch-weit

Tot mai puține doamne în conducere

Egalitatea dintre sexe este foarte departe: nici măcar șase procente din membri conducerii sunt femei, chiar mai puțin decât anul trecut. Într-un anumit sector situația este chiar sumbră.

În conducerile companiilor listate la bursă din Germania se regăsesc la nivel național tot mai puține doamne. La acest rezultat a ajuns un studiu al firmei de consultanță Ernst & Young (EY), despre care a raportat pentru prima dată ziarul Die Welt. Astfel sunt ocupate de doamne abia 36 dintr-un total de 667 de posturi de conducere. Asta corespunde unei ponderi de 5,4%. Cu un an înainte ponderea se situa la 5,55%, iar în anul 2013 la 6%. Cercetate au fost 160 de firme din indicii bursieri Dax, MDax, Sdax și TecDax.

Pe etajele de conducere s-a făcut până acum foarte puține: acestea rămân culturi monopolizate de bărbați, spune Ana-Cristina Grohnert de la EY într-o declarație de presă. Cu toate acestea, se efectuează o schimbare de mentalitate. Tot mai multe doamne lucrează intensiv la acest lucru, ca mai multor doamne să li se deschidă ușile către etajele de conducere.

Dacă privim cifrele, atunci este clar: companiile Dax și Sdax au reușit să își mărească proporția de femei din conducere. Câte o doamnă a sosit în fiecare an. În Mdax cota feminină este la 2,6%, iar proporția companilor cu cel puțin o doamnă pe poziție de conducere în cadrul companiei se ridică în prezent la 40%, cea mai mare proporție a indicilor.

Cea mai mare proporție feminină este întâlnită în domeniul transporturilor și logisticii (14%), pe locul doi stă industria telecomunicațiilor (11%). În sectorul energetic, cu toate acestea, nu este prezent nici un director de sex feminim.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Immer-weniger-Frauen-im-Vorstand-article15502701.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 + = 51