Toyota inregistrează o ușoară creștere a profiturilor trimestriale

_76743853_109402158

Toyota inregistrează o ușoară creștere a profiturilor trimestriale
Producatorul auto japonez Toyota a raportat o uşoară creștere a profitului trimestrial pentru cele trei luni până în iunie, datorită vânzărilor puternice din America de Nord și Europa care au compensat scăderea pe piaţa din Japonia. Profitul net s-a ridicat la 587 miliarde de yeni (5,7 miliarde de dolari), o creștere de 4,6% faşă de anul trecut. Vânzările totale ale grupului pentru acest trimestru au crescut cu 2%, la 6.390 miliarde de yeni.

Dar vânzările pe piața internă au scăzut cu aproape 10% faţă de anul trecut. În aprilie, Japonia a ridicat impozitul pe vânzări la 8%, de la 5%. Toyota a vandut aproximativ 207.000 de vehicule în Europa, în cele trei luni până în iunie, un salt de 8% faşă de anul trecut. Între timp, vânzările din America de Nord au crescut cu 3%, la peste 710 de mii de vehicule vândute. În ultima declarație de venituri constructorul nu a menționat dacă valul recent de retrageri de vehicule va avea un impact asupra finanțelor sale viitoare. În aprilie, Toyota a rechemat 6,4 milioane de vehicule la nivel mondial, inclusiv peste 35.000 de masini in Marea Britanie.

Aproximativ 3,5 milioane de vehicule au fost rechemate pentru a înlocui un cablu spiralat atașat la airbag-lateral al șoferului. Cu toate acestea, ultimele date au arătat că Toyota şi-a depasit rivalul american General Motors (GM), care luna trecuta a raportat un profit net de 190 de dolari pentru trimestrul aprilie-iunie.
http://www.bbc.com/news/business-28654508

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3