Toyota recheamă aproape trei milioane de autoturisme

Toyota trebuie să recheme încă o dată în service un număr mare de automobile. De data aceasta nu cele de pe piața americană sunt afectate, ci în special cele vândute în Europa și Asia. Motivul este însă același: airbag-urile furnizorului Takata au probleme.

Toyota recheamă din nou trei milioane de automobile datoriă unor defecte la airbag-uri. Acest lucru a fost anunțat de constructorul auto japonez. Afectate sunt mai multe modele, printre care Corolla Axio și Rav4. Mașinile sunt echipate cu airbag-uri ale furnizorului japonez Takata și pot să funcționeze anormal când sunt supuse la căldură sau aer umed. Există riscul ca acestea să se declanșeze chiar și atunci când nu este nevoie.

După cum au anunțat cei de la Toyota într-un E-Mail, rechemarea nu cuprinde de data aceasta nici unul dintre modelele care sunt vândute în SUA. Acolo au existat deja cazuri similare. Airbag-urile Takata care au probleme sunt deja binecunoscute în domeniu pentru astfel de probleme. Chiar și constructorii auto germani au fost afectați. La nivel mondial producătorii auto au rechemat deja peste 100 de milioane de autoturisme pentru a le schimba airbag-urile.

În special modelele mai vechi prezintă un risc ridicat de declanșare, care au fost expuse o perioadă mai îndelungată de timp la temperaturi mari și umiditate. Defectul a dus la nivel mondial la cel puțin 16 cazuri de deces și numeroase accidentări grave în legătură cu airbag-ul, marea majoritate a incidentelor au avut loc în SUA.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toyota-ruft-fast-drei-Millionen-Autos-zurueck-article19772377.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 15