TOYOTA RECHEAMA

  • DownloadedFileToyota recheamă mașini

Datorită unor posibile erori în software-ul Toyota, compania este nevoită să cheme înapoi aproape 2 milioane de vehicule, modelul Prius. Problemele cu acest hibrid de succes sunt o nouă lovitură pentru gigantul grup producător de automobile, după ce în ultimii ani a fost nevoit în repetate rânduri să apeleze la astfel de rechemări.

 

Toyota cheamă înapoi în ateliere la nivel mondial 1,9 milioane de autovehicule, modelul Prius datorită unor posibile probleme de software. Producătorul japonez, lider mondial pe piață, a declarat că în această a treia generație de automobile electrice, partea electrică se poate supraîncărca în anumite condiții. În cel mai prost scenariu, mașina se poate opri în timp ce rulați. Aceasta este o problemă de siguranță, ceea ce explică retragerea, a declarat un purtător de cuvânt al Toyota.

 

Până în prezent au fost semnalate 400 astfel de cazuri ce par să aibe legătură cu defectul constatat de producător, din acestea 11 fiind în Europa. Nu există informații că s-ar fi produs și accidente. Problema poate fi rezolvată printr-un software îmbunătățit, care poate fi efectuat gratuit în ateliere autorizate.

 

Doar în Germania există peste 13.000 de automobile care sunt afectate de această problemă. Iar la nivel European 137.000 de proprietari sunt îndemnați să se întoarcă cu autovehiculele într-un service autorizat.

 

Toyota a avut parte de o criză în anul 2009 și începutul anului 2010 când a fost nevoită să recheme un număr mare de autovehicule cu o serie de probleme grave, precum blocarea pedalei de accelerație sau sisteme de frânare ce reacționau cu întârziere. Ca urmare a acestor incidente, Toyota a devenit extrem de precaută și recheamă astfel automobile chiar și pentru probleme minore.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toyota-ruft-1-9-Millionen-Autos-zurueck-article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =