Toyota renunță și ea la acțiunile Tesla

RTR48ODW

Toyota renunță și ea la acțiunile Tesla

Producătorul auto german Daimler deschide drumul, Toyota îi urmează. Japonezii urmează exemplul germanilor și renunță la acțiunile de la producătorul de automobile electrice Tesla. Explicația exactă rămâne necunoscută, dar din punct de vedere financiar pasul sigur s-a meritat.

Pe lângă Daimler, de asemenea producătorul japonez Toyota se desparte de acțiunile Tesla, producătorul american de automobile electrice. Toyota Motor Corp a raportat după o revizuire de rutină a portofoliului de investiții că va vinde o parte din participația sa la Tesla. Cu toate acestea, Toyota nu a precizat exact câte acțiuni va vinde și câte va păstra.

Japonezii participă încă din anul 2010 la Tesla. Toyota a cheltuit inițial 50 de milioane de dolari cu această investiție. Ponderea Toyota în Tesla a fost de 2,4%, iar aceasta valorează acum aproape 700 de milioane de dolari. Acțiunile Tesla sunt cotate în prezent foarte sus, la valoarea de 235 de dolari, după o creștere puternică de la mijlocul anului trecut. De asemenea, acestea au scăzut de la nivelul de 291 de dolari de la începutul lunii septembrie, ceea ce casa de analiști Trefis explică prin prețul în scădere al petrolului, ce fac automobilele electrice mai puțin interesante.

Producătorul auto Daimler a renunțat recent la acțiunile sale de la Tesla în favoarea unei sume de 780 de milioane de dolari. Potrivit celor de la Stuttgart, colaborarea din proiecte rămâne neafectată. Tesla oferă baterii pentru versiunea electrică a modelului Mercedes B-Class și prima generație de automobile Smart electrice. Grupul membru DAX a luat parte la Tesla cu 9,1% din anul 2009. După IPO-ul Tesla și creșterea continuă a capitalului, cota Daimler s-a redus cu aproximativ 4%.

Analiștii consideră că renunțarea Daimler la Tesla reprezintă o încercare de a marca profitul acestei investiții. Expertul auto al n-tv.de, Helmut Becker spune, cu toate acestea, că această decizie radicală se datorează criticilor de pe piața mondială conform cărora vehiculele propulsate strict electric nu au un viitor sigur.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Auch-Toyota-verkauft-Tesla-Anteile-article13842421.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 25 =