Toyota și Mazda vor să construiască o fabrică americană

Fix 4000 de locuri de muncă vor fi create de Mazda și Toyota în SUA: potrivit insiderilor este planificată construcția unei fabrici comune în schimbul sumei de mai multe miliarde de dolari. Anterior președintele american Donald Trump a criticat în special brandul Toyota.

Ambii constructori auto japonezi Toyota și Mazda vor să construiască aparent o fabrică în Statele Unite pentru suma de 1,6 miliarde de dolari americani. O persoană apropiată de aceste planuri a spus că, compania ar putea anunța public acest proiect în curând.

În total în noua fabrică ar putea fi create 4000 de noi locuri de muncă, iar până în anul 2021 fabrica ar trebui să devină operațională. În această unitate de producție ar putea fi asamblate până la 300.000 de automobile anual, jumătate dintre acestea din modelul Toyota Corolla. Ambii producători japonezi vor să constituie și un joint-venture pentru dezvoltarea comună de automobile electrice și tehnologii pentru acestea.

După cum raportează ziarul japonez Nikkei, Toyota urmărește, de asemenea, să participe cu o pondere de cinci procente în cadrul Mazda. De la acordul de principiu încheiat în anul 2015, cele două companii au identificat mai multe domenii de colaborare, explică Toyota. Constructorul auto a fost masiv criticat în luna ianuarie de președintele american Donald Trump, care a acuzat brandul că importă automobile asamblate în Mexic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toyota-und-Mazda-wollen-US-Werk-bauen-article19967924.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 29 =