Toyota vede sfârșitul vremurilor bune

f669fa4c9bb725979fa62448807d2c39

Este pentru a treia oară consecutiv cand producătorul japonez de auotmobile, Toyota, înregistrează un rezultat record. Aproape 19 miliarde de euro au rămas în plus la sfârșitul anului. Dar prin menținerea unei monede naționale puternice, vremurile bune se vor sfârși.

Producătorul japonez de automobile, Toyota, a înregistrat pentru al treilea an consecutiv un rezultat record. Rivalul Volkswagen a profitat din nou foarte mult de pe urma unui yen slab și de pe urma unei cereri stabile de pe importanta piață americană, cea mai mare piață de desfacere pentru Toyota. În prespectiva unei monede autohtone puternice concernul auto estimează pentru noul an 2016/2017 o reducere a profitului de 35%.

Până acum concernul a profitat de efectele valutare, iar excedentele au crescut substanțial, explică președintele Akio Toyoda. De la începutul noului an acest trend s-a modificat puternic. Pentru anul comercial curent concernul estimează un profit de “doar” 1,5 bilioane de yeni.

În anul comercial anterior, care s-a încheiat la finalul lunii martie Toyota a profitat masiv de pe urma unui yen slab. Profitul net a urcat cu 6,4% până la un total de 2,3 bilioane de yen sau aproximativ 18,7 miliarde de euro. Doar în trimestrul patru profitul a urcat cu 4,4% la 426,6 miliarde de yeni. Analiștii se așteptau la un profit de 466,6 miliarde yeni. Vânzările au urcat la fix șapte bilioane de yeni.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Toyota-sieht-Ende-der-fetten-Zeiten-article17666646.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =