Toyota Yaris primește mai multe decât un Facelift

Toyota oferă modelului Yaris mai mult decât un facelift clasic – peste 900 de componente vor fi înlocuite sau modificate. A treia generație de Yaris, care a fost lansată pe piață din 2011 va rula pe viitor cu o echipare de siguranță mai ridicată, motoare modificate precum și un design proaspăt.

Din data de 24 aprilie Toyota va oferi modelul său Yaris cu o echipare de siguranță sporită și design revigorat. În afară de asta un motor nou de 1,5 litri și 111 cai putere va înlocui agregatul de 1,33 litri. Ca și până acum japonezii vor oferi acest best-seller în variante cu trei sau cinci uși. Cel puțin 12.540 de euro va costa modelul de bază, care oferă un motor în trei cilindri și 69 de cai putere. Varianta cu cinci uși va fi mai scumpă cu 700 de euro. Versiunea hibrid este și ea pe listă, cu un preț de pornire de 17.990 de euro.

Cu toate acestea, doar clienții cu motor în trei cilindri vor avea posibilitatea de a opta între două variante de caroserie. Toate celelalte motoare sunt disponibile doar în variantă cu cinci uși. Complet nou este motorul de 1,5 litri, care reprezintă rezultatul unei dezvoltări a modelului depășit și lipsit de putere cu 1,3 litri și 99 cai putere. Mulțumită unei rate de compresie de 13,5:1 și unui regulator, care permite schimbul între ciclurile de ardere Otto și Atkinson, a fost posibilă obținerea unei performanțe crescute în același timp cu un consum redus.

Iar suplimentar, motorul de 1,5 litri oferă o experiență de conducere mai flexibilă și mai plăcută decât modelul anterior. La urma urmelor agregatul oferă un cuplu maxim de 136 Nm la o turație de 4.400 de rotații pe minut. Acest lucru înseamnă că, prin intermediul unei cutii de viteze cu șase trepte cuplul motor este mereu la dispoziția șoferului. În funcție de greutate și echipare cei de la Toyota ne prezintă un consum între 4,8 și 5 litri la suta de kilometri. În cazul unui drive test efectuat în împrejurimile orașului Amsterdam computerul de bord a arătat un consum mixt între autostradă, drumuri regionale și intraurbane de 5,8 litri la suta de kilometri.

http://www.n-tv.de/auto/Toyota-Yaris-bekommt-mehr-als-ein-Facelift-article19786035.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4