Tracțiunea integrală e acum standard pe Tesla Model S și Model X

Ponderea mașinilor cu tracțiune integrală din gama Tesla este acum aproape la fel de mare ca și în cazul renumitului concurent AWD, Subaru. Producătorul de mașini electrice cu sediul în Silicon Valley a renunțat complet la sistemul de tracțiune pe spate în sedanul său Model S și crossover-ul Model X.

Pe Model 3, sedan de dimensiuni mai mici, rămâne în continuare disponibilă versiunea cu tracțiune spate în modelul de bază. Spre deosebire de sistemele tradiționale de tracțiune integrală, care sacrifică eficiența datorită greutății suplimentare, sistemul de tracțiune integrală de la Tesla este în fapt mai eficient decât sistemul de tracțiune pe puntea spate.

Acest lucru se datorează faptului că, inginerii companiei au proiectat software-ul de control al mașinii în așa fel încât să selecteze care motor ar fi cel mai eficient de folosit într-un anumit moment. Acest aspect este important în special acum că eficiența va fi cea mai mare problemă pe vehiculele lor mai mari și mai scumpe.

Într-o declarație emisă de Tesla pe data de 20 decembrie, compania a spus că va face din sistemul său de propulsie cu două motoare și tracțiune integrală o dotare standard pentru toate versiunile de Model S și Model X. Aceste vehicule au evoluat continuu de la mijlocul anului 2012 și finalul anului 2014 când au fost lansate, iar Tesla continuă să schimbe aceste mașini după cum vrea, fără a marca versiunile prin etichete sau anii în care s-au efectuat modificările, cum fac mare parte din ceilalți producători.

https://www.greencarreports.com/news/1114465_all-wheel-drive-now-standard-on-all-tesla-model-s-model-x-cars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =