Traficul aerian din Europa la nivel record

 

Niciodată Europa nu a beneficiat de atât de mulți pasageri în traficul aerian ca și anul trecut. Motor al creșterii l-a reprezentat în special dezvoltarea pozitivă din țările estice. Hub-ul aerian de la Bruxelles suferă de pe urma atacurilor teroriste.

Traficul aerian din Uniunea Europeană a măsurat nici mai mult nici mai puțin decât un miliard de persoane în anul 2016, atingând un nivel record. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Bulgaria (22,5%), România (20,5%) și Cipru (18,1%), după cum raportează Oficiul European de Statistică, Eurostat. La nivelul uniunii, numărul pasagerilor a crescut în medie cu 6%.

Cei mai mulți pasageri au călătorit în Marea Britanie (249 milioane) și Germania (201 milioane), urmate de Spania (194 milioane). Cu excepția hub-ului de la Frankfurt am Main (care a scăzut cu -0,4%) și celui de la Bruxelles (-6,4%), zborurile au beneficiat de o dezvoltare pozitivă pe toate din cele 30 cele mai aglomerate aeroporturi europene. Bruxelles a suferit masiv de pe urma atacurilor teroriste care au afectat aeroportul și sistemul de metrou.

London-Heathrow a deservit 75,7 milioane de pasageri deci și-a consolidat poziția ca cel mai mare hub european, în fața aeroportului Charles de Gaulle (65,8 milioane) și Schiphol din Amsterdam (63,6 milioane). Cele mai mari aeroporturi germane au fost Frankfurt (60,7 milioane) și München (42,2 milioane).

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Europas-Luftverkehr-schreibt-Rekordzahlen-article20078100.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − = 29