Tragedia greacă are nevoie de un final fericit

_83568037_027644037-1

Comisarul UE, Pierre Moscovici a declarat că Grecia este aproape de un acord, dar are nevoie de un “final fericit”. După o întâlnire de noapte cu liderii francezi și germani, Tsipras a declarat că au decis să intensifice discuțiile.

Grecia trebuie să ajungă la o înţelegere cu creditorii săi internaţionali, dar va trebui să intensifice negocierele în zilele care urmează. UE și FMI sunt nemulțumiți de gradul de reforme economice pe care guvernul de la Atena le oferă în schimbul eliberării transei finale de 7.2 miliarde de euro a fondului de salvare.

Președintele Bundesbank, Jens Weidmann, a subliniat faptul că timpul se scurge pentru un acord, și că “riscul de insolvabilitate este în creștere pe zi ce trece”. La începutul acestei săptămâni, Atena a prezentat un plan de reforme revizuit în faţa UE și FMI, după ce Tsipras a respins o serie de reforme prezentate de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

“Am decis să intensificăm eforturile de soluționare a diferențelor care rămân și să ne îndreptăm spre o soluție,” a delarat premierul grec reporterilor, după întâlnirea sa cu cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande.

Comisarul UE pentru Afaceri Economice Pierre Moscovici a declarat joi, că discuțiile cu Grecia au progresat în ultimele săptămâni: “Îmi place foarte mult tragedia greacă, dar acum trebuie să mergem spre un final fericit “.Tsipras a avertizat că un eșecul în a ajunge la un acord cu privire la salvarea Greciei până la sfârșitul lunii iunie va fi începutul sfârșitului pentru zona euro.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33089665

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + = 13