Transferul lui Hummel ameliorează bilanțul BVB

67755168

În clasament, Borussia Dortmund ocupă o poziție strălucitoare. Dar clubul nu câștigă bani din acest lucru. După nouă luni cifrele sunt foarte nefavorabile. Transferurile ar putea salva clubul de la pierderi în ultimul minut.

Stadion mare, un fotbal de succes, prezența în trei competiții: dar se pare că Borussia Dortmund, echipa germană de fotbal din Bundesliga, nu poate să obțină capital din toate acestea. În al treilea trimestru, dintre ianuarie și sfârșitul lunii martie, compania ce administrează clubul de fotbal a înregistrat venituri de 72,4 milioane de euro, deci cu o treime mai mult ca și în anul precedent. Dar după tragerea liniei apar cifre roșii, iar pierderile se ridică la 8,8 milioane.

În primele nouă luni ale anului fiscal deficitul se ridică la 13,4 milioane de euro, semnificativ mai mult decât cele 4,7 milioane înregistrate în aceeași perioadă a anului anterior. Cu toate acestea, conducerea companiei speră la un profit până la final. Veniturile din transferuri ar trebui să aducă pentru Borussia Dortmund un surplus anual de câteva zeci de milioane, a anunțat compania. Printre aceste transferuri se numără mutarea din prima linie a lui Mats Hummel la Bayern München, care a fost făcută cunsocută la prânz.

În primele nouă luni Borussia Dortmund a câștigat potrivit proprilor informații 240,5 milioane de euro. Ceea ce reprezintă o creștere cu peste o cincime față de anul anterior. Rezultatul operațional Ebitda a însumat după nouă luni 27,7 milioane de euro după 33,4 milioane în ultima perioadă.

Dortmund suferă de pe urma reducerii masive a veniturilor din participarea în Champions League, după ce a încheiat un sezon mediocru în competiție. Veniturile consistente din cea mai de succes competiție intercluburi nu au putut fi egalate nici de performanța deloc de neglijat a echipei în competiția Europa League, unde a ajuns în sferturile de finală. În această competiție de nivel inferior veniturile echipelor sunt semnificativ mai mici.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hummels-Transfer-veredelt-BVB-die-Bilanz-article17657846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 11