Transilvania detine cheia salvarii planetei, idee promovata global de Printul Charles

Snapshot 2015-08-05 18-07-01

Printul Charles al Marii Britanii este de parere ca oamenii au exploatat mediul inconjurator, fara a pune nimic inapoi in natura, si considera ca Transilvania detine cheia salvarii planetei. Printul in varsta de 65 de ani acuza societatea ca a exploatat mediul inconjurator, intr-o declaratie pentru BBC Radio 4, preluata de Mirror.

Vorbind despre biodiversitate si comunitatile rurale, printul Charles, care este el insusi pasionat de agricultura, a spus ca “trebuie pusa o valoare economica pe ceea ce ne da natura. Pentru sute de ani, am dat natura la o parte si am exploatat, am luat, nu am pus nimic inapoi. Si ne imaginam cumva ca suntem separati de natura, ca doar exista altundeva, ca o poti exploata”, sustine printul Charles.

Acesta a cumparat si a renovat proprietati in Transilvania, dupa ce s-a indragostit de aceasta regiune in urma cu 20 de ani. In interviul sau, mostenitorul tronului britanic spune ca vrea sa conserve mediul pentru nepotii sai si ai altor oameni si sustine ca biodiversitatea ar trebui pusa in centrul agriculturii. Printul Charles sustine ca “vechile tipare de viata” din Transilvania ar trebui pastrate, dand exemplul cositului fanului si al oamenilor care au una sau doua vaci.

“Micul fermier, micul proprietar este absolut crucial pentru mentinerea sigurantei alimentare. Nu poate fi totul facut de catre corporatii gigantice. Unele dintre ele incearca, insa multe dintre ele nu sunt interesate de biodiversitate sau cultura sau comunitatile rurale”, mai spune fiul reginei Elisabeta a II-a.

Acesta explica astfel motivele pentru care a decis sa opteze pentru o abordare ecologica a agriculturii, “deoarece acea abordare mentine atat de multe lucruri care sunt vitale pentru supravietuirea noastra pe termen lung”.

—————————————————————————————————-regular_smile…Trei printi vor sa se insoare cu o printesa. Tatal printesei le spune:
– cine gaseste bilele de ping-pong cele mai multe va fi sotul printesei.
Incep astia sa caute prin toata gradina palatului; unul gaseste 100 de bile, al doilea 153, al treilea, un pic mai surd vine cu 2 bile dar enorme. Il intreaba imparatul:
-de unde ai gasit bilele astea de ping-pong asa mari?
– de ping-pong? Eu am inteles de King Kong!

—————————————————————————————————-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 92