Transport de deșeuri atomice pe fluvii

Este pentru prima dată când se va efectua în Germania un transport de deșeuri extrem de radioactive utilizând căi navigabile fluviale. Traseul de test va avea loc de la Neckarwestheim până la centrala atomică dezafectată din Obrigheim și retur. Criticii energiei nucleare au anunțat proteste vehemente. Poliția va fi prezentă în număr mare.

Pe fluviul Neckar din Germania va fi utilizat pentru prima dată un vas în scopul de a transporta un container Castor pe un fluviu german. Armatorul a pornit la ora 5:20 dimineața din Neckarwestheim (județul Heilbronn) în direcția centralei atomice Obrigheim ( județul Neckar-Odenwald). Un elicopter a fost de asemenea trimis în misiune de supraveghere, nu există personal suplimentar pe vas și nu există indicii ale unor defecțiuni, totul decurge conform planului, a declarat un purtător de cuvânt.

Transportul a trei containere Castor ce conțin deșeuri radioactive prin intermediul unui vas pe fluviul Neckar este un proces extrem de controversat. Criticii energiei atomice au anunțat pentru dimineață o acțiune de protest la Gundelsheim. Vasul va parcurge circa 50 de kilometri de la Neckarwestheim până la centrala atomică dezafectată de la Obrigheim. Marți este planificată acolo încărcarea a trei containere de tip Castor, ce conțin deșeuri atomice cu radioactivitate ridicată. Dacă totul decurge conform planului, atunci vasul încărcat cu celule de combustibil nuclear uzat va porni miercuri înapoi în direcția Neckarwestheim, după datele oferite de Agenția Germană de Presă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Cast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 20